23 d’abr. 2012

Masies edita un llibre sobre el seu Patrimoni


L'obra, que va ser presentada per les seves autores : Irene Llop i Núria Sadurní és un recull del patrimoni religiós extès per la geografia del municipi.
El passat dissabte 21 d’abril, a l’Ajuntament de les Masies de Roda (Osona) va tenir lloc la presentació del llibre “Les Masies de Roda i el patrimoni religiós: recull històric i arquitectònic” del qual han estat autores Irene Llop i Jordana i Núria Sadurní i Puigbò.
L’alcalde del municipi, Ramon Isern, va constatar que se seguia amb el costum del consistori d’editar una monografia d’interès local que, per Sant Jordi, es feia arribar a tots els veïns de la població  Per la seva banda Ramon Bufí, rector de la parroquial de sant Pere de Roda, va assumir la labor de presentar aquesta edició . D’entre les seves paraules cal destacar la valoració que va fer del contingut del llibre, erudit però divulgatiu,amb una temàtica que no es pot deslligar de cap manera de l’essència i les arrels de la nostra societat filla dels segles d’influència religiosa.
Ramon Isern , alcalde de Masiesde Roda, presentant l'acte
enmig de les autores i de mossèn Ramon Bufí  (foto J.A.)

Les imatges que us presentem són les de l’acte de presentació del llibre que pel fet mateix de mostrar una sensibilitat  pel patrimoni i el seu reconeixement, bé mereix la lectura de tots aquells que més enllà de valoracions ideològiques o confessionals asumeixen el  valor patrimonial d’edificis històrics forjadors de comunitat i de poble. 
Les dues autores en la presentació del seu llibre (foto J.A.)






Com va dir el rector de Roda, mossèn Ramon Bufí en la seva presentació i manllevant paraules del mític cantautor de Xàtiva,  " qui perd els seus orígens, perd la seva identitat”. En aquest cas,unes paraules aplicades a a la preservació i estima necessaris per aquestes edificacions religioses espigolades pel municipi  masienc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada